dinsdag 16 maart 2010

Sunshine



'Sunshine' (2007) is in Nederland een beetje onder de radar gegaan. Onterecht, Danny Boyle ('Trainspotting', 'Slumdog Millionaire', '28 days') zet met deze film een gedegen SF thriller neer.

Synopsis
De zon staat op het punt uit te doven en daarmee wordt al het leven op aarde bedreigt. De film volgt een crew van astronauten en wetenschappers op een missie naar de zon om deze catastrofe te voorkomen. De missie trekt een zware wissel op de bemanning en onderlinge conflicten dreigen de missie te ondermijnen.

'Sunshine' begint sterk, Boyle neemt de tijd om de diverse karakters en onderliggende relaties uit te diepen. In de tweede helft van de film zakt het verhaal een beetje in en grijpt Boyle terug naar voorspelbare actie scenes. Maar tegen het einde komt alles toch nog redelijk bij elkaar.

In eerste instantie lijkt 'Sunshine' thuis te horen tussen rampenfilms als 'Deep Impact' en 'Armageddon'. Maar de uitgewerkte karakters en het psychologisch drama geven de film net dat extra zetje om daarboven uit te stijgen.

regie: Danny Boyle
cast: o.a. Cillian Murphy, Cliff Curtis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten